Doi la sută

Poți redirecționa o parte din banii de taxe către un ONG.

Ce e mecanismul doi la sută?
În loc să dai 16% din impozitul tău pe venit către bugetul de stat, poți alege (fără nici un cost) să redirecționezi 2% din acest impozit în conturile unui ONG cu a cărui cauză empatizezi. Ca să-ți arăți susținerea financiară trebuie doar să completezi formularul 230 (sau formularul 200 dacă ai venituri din „alte surse” – e.g. drepturi de autor) cu datele asociației noastre.


2% din impozitul pe venit

Avem idei despre cum putem controla sistemul, însă trebuie să învățăm și apoi să predăm mai departe felul în care cetățeanul se poate implica cât mai constructiv în viața cetății. Credem în puterea tehnologiei și în principiile transparenței și eficienței.

Dacă încă nu ai redirecționat 2% din impozitul pe venit către un ONG, ne-ar plăcea mult să fim noi alegerea ta.

Descarcă formularul 230

20% din impozitul pe profit

Companiile care plătesc impozit pe profit pot opta pentru redirecționarea unei părți a acestuia către un ONG, la alegere. Astfel, o parte din banii care ar fi ajuns în buzunarele statului ar putea fi folosiți pentru o cauză în care crezi. Concret, e vorba de 20% din impozitul pe profit, cu mențiunea că dacă cifra depășește 3 la mie din cifra de afaceri se virează, atunci suma care va fi realocată la ONG, va fi 3 la mie din cifra de afaceri

Contactează-ne


 

Ne-am împărțit proiectele pe patru domenii strategice

 

 


FUNKY GALAXY
Vrem să vă ajutăm să vă realizație ideile. Poate că n-aveți timp sau chef să vă faceți propriul ONG încă. Nu-i nimic, noi vă punem platforma noastră instituțională la dispoziție. Am inclus în strategia noastră pe următorii ani și o constelație a proiectelor Funky care nu aparțin membrilor organizației.

FUNKY MONEY
Follow the money, they said. Așa că am luat urma finanțelor publice prin platforma banipierduti.ro. Citim în cafea și în bugete, avem nas antrenat să miroasă corupția și ineficiența de la o poștă. Ne-am făcut un renume în piață ca analiști ai bugetelor publice. Vrem să atragem mai mulți cetățeni în campania noastră permanentă pentru un ban public mai bine administrat.

FUNKY TOWN
Viața la bloc e sufocantă. Comuniștii au construit cartierele dormitor, iar calitatea vieții post-comuniste e departe de visul american. Nici spiritul comunitar nu s-a închegat ca la sat – uneori nici nu ne salutăm vecinii. Putem reface comunitățile de vecini începând cu asociațiile de proprietari și folosind tehnologia.

FUNKY INSTITUTIONS
Nu eGovernment, dar ceva să placă la toată populația plătitoare de taxe. Serviciile publice ar trebui să vină în ajutorul cetățeanului. Ne ne place birocrația și nu vorbim funcționărește. Vrem instituții mai transparent, mai eficiente și mai accesibile.


Datele asociației

CIF: 30339344
IBAN: RO07INGB0000999903156486
Banca: ING Bank Romania
Sediul: Strada Brăilița nr. 7, bl D9A, sc. A, et. 8, ap. 134, sector 3, București